Русия ще сътрудничи на Франция в разследването на парижките атентати
Русия ще сътрудничи на Франция в разследването на парижките атентати / снимка: БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма на френския си колега Франсоа Оланд за многобройните жертви на серията терористични атаки в Париж. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и АФП.

„Тази трагедия стана поредното доказателство за варварския характер на тероризма, който поставя предизвикателство пред човешката цивилизация. Очевидно е, че за ефективната борба с това зло се изисква истинско обединение на усилията на цялата международна общност”, отбелязва Путин в телеграмата.

„Бих искал да потвърдя готовността на Русия за най-тясно взаимодействие с френските партньори в разследването на престъпленията, извършени в Париж. Разчитам, че организаторите и изпълнителите ще понесат заслужено възмездие”, допълва руският президент.

Малко по-рано и руският премиер Дмитрий Медведев призова международната общност да се обедини срещу тероризма.

Полските власти също изказаха съболезнования на Франция за жертвите на тероризма. Изявления направиха президентът Анджей Дуда, премиерът Беата Шидло и външният министър Гжегож Схетина. До френското посолство във Варшава се поставят цветя и вещи в памет на загиналите.

Източник: БТА